Voetzorg Centrum Barendrecht
Voetzorg Centrum Barendrecht
Bel ons! Mail ons!

Zorgschoenspecialist

U hebt moeilijke voeten en wilt op smaakvolle of leuke schoenen lopen. Vaak wordt gedacht dat iemand met afwijkingen aan de voet, orthopedische schoenen moet dragen. Maar dat is niet altijd nodig. Een zorgschoenspecialist is in staat voor elk type voet een adequaat advies te geven en kan de schoenen indien nodig aanpassen.

Schoenen die goed passen bij de stand en vorm van uw voet, kunnen problemen aan de voeten en houdingsklachten verhelpen of verminderen. Als u door een aandoening of beperking niet goed kunt lopen en een gewone schoen niet meer voldoet, bent u aangewezen op zorgschoeisel, eventueel in combinatie met een op maat gemaakt voetbed.

Komt u in aanmerking voor zorgschoeisel?

U komt in aanmerking voor zorgschoeisel als u ernstige problemen met bewegen hebt. Een huisarts of specialist moet de ernst van uw problemen vaststellen en u doorverwijzen naar een zorgschoenspecialist. Hoewel de afwijking moet zijn vastgesteld door een huisarts of medisch specialist, kunt u ook zonder verwijzing terecht bij een zorgschoenspecialist. De zorgschoenspecialist is direct toegankelijk.

De volgende afwijkingen geven een indicatie voor (semi-)orthopedische schoenvoorzieningen:

  • Het ontbreken van delen van de voet waarop gelopen en gesteund wordt.
  • Afwijkingen in voetgewrichten en vorm van de voet als gevolg van artrose of artritis.
  • Verminderde gevoeligheid en doorbloeding van de voet.
  • Beenlengteverschil.
  • Dragen van bijzondere beugels of binnenschoenen waar door de vorm van de voet of de beweeglijkheid van de voet afwijkend is.
  • Reuma, diabetes, artrose, verlammingen, spasticiteit en andere aandoeningen die het lopen beperken.

Daarbij is het mogelijk om uw zomerschoenen aan te passen. Het is niet altijd mogelijk om een goede schoen te vinden waarin de steunzolen passen en/of schoenaanpassingen aan zitten. Bij van Asperen Schoenenspeciaalzaak vindt u een breed scala aan zomerschoenen geschikt voor steunzolen. Mocht u een ander paar zien, waarbij dit niet mogelijk is, kunnen wij de mogelijkheden bespreken om de schoen passend bij de steunzool te maken. Uiteraard kunnen er ook schoenaanpassingen worden gedaan.

De zorgverzekeraars stellen aan zorgschoeisel hoge eisen, onder andere aan de duurzaamheid, comfort, cosmetiek en vormvastheid van het product. Wij kunnen deze garantie niet afgeven bij open zomerschoenen en/of slippers. Hierdoor is het dan ook niet mogelijk om open zomerschoenen en/of slippers en de aanpassingen hieraan te declareren bij de zorgverzekeraars.