Voetzorg Centrum Barendrecht
Voetzorg Centrum Barendrecht
Bel ons! Mail ons!

Er is veel beweging en ontwikkeling op het gebied van de voetzorg. Disciplines gaan steeds meer samen werken.

Het fijne van “Voetzorgcentrum Barendrecht” vind ik dan ook de samenwerking met de schoen speciaal winkel, de zorgschoen specialiste  en de gespecialiseerde schoen consulentes die daar werken en ook de samenwerking met de 2 aanwezige podologen. Extern hebben we dan ook nog een samenwerking met podotherapeuten, dit speciaal voor de diabetische voetzorg.  Doormiddel van deze samenwerking kunnen we het beste bieden voor onze klanten in de vorm van een totaalplaatje. De klant is dan in 1 huis geholpen en er is goed overleg tussen de verschillende disciplines.

Door middel van deze samenwerking kunnen wij heel veel leed aan de voeten wegnemen en ook veel problemen voorkomen.

Vooral bij diabeten is dit van belang. Waarbij het gevoel en/of doorbloeding in de voet vaak verslechterd. De voeten zijn namelijk de lichaamsdelen het verst van het hart verwijderd. Dus mochten er stoornissen zijn in het zenuw en/of aderlijke systeem zal dit als eerst zich uiten in de voet. Een snelle constatering is dan zeker belangrijk om in het ergste geval amputatie te voorkomen. Een diabeet kan bijvoorbeeld een flinke drukplek hebben met een wondje daaronder of bijvoorbeeld een ingegroeide nagel of likdoorn zonder dat de klant hier pijn van voelt. Door een pedicure behandeling en/of een bezoek aan podoloog of podotherapeut kan er dus veel voorkomen worden. Een professioneel advies over het geschikt te dragen schoeisel is dan ook zeker van belang. Soms is er ook een steunzool nodig of door een simpele orthese kunnen we veel leed voorkomen.

Kortom er is dus een goede balans tussen voetbehandeling, zolen, ortheses, schoenen voor elke klant en er is multidisciplinere samenwerking zodat wij voor iedere klant het beste kunnen bieden. Een geheel totaalplaatje onder 1 dak.
U bent van harte welkom bij “Voetzorg centrum Barendrecht” voor behandeling, maar ook voor meer informatie.